Friss topikok

  • netes mester: @bbt62009: köszi a plussz infót (2010.01.14. 16:41) Átverés
  • B Dániel: tényleg tud a gyerek! :) (2009.12.03. 18:39) Új tehetség??
  • netes mester: @pénelopé2: csak hasonlót kértem:D (2009.11.28. 10:35) Készülődés...

Linkblog

EztKerested

Ezt kerested - ezt találtad

Mi Mindennel Foglalkozunk
Ami Minket Érdekel
És
Azzal Is Ami Nem!!

Címkék

Címkefelhő

Elseje

2010.02.01. 15:30 netes mester

Mondhatnátok micsoda észrevétel - de ugye nem fogjátok???!!

Valentin nap

Már csak 14 nap van hátra és elérkezik a szerelmesek várva várt napja. Saját véleményem (kicsit lelombozhat) ez az egész, direkt az üzlet lendítésére kitalált pénzszórás (pl. virágboltok, ajándékboltok, csoki üzletek). Nem azt mondom, hogy a szerelmes ne vegyen a feleségének, férjének, barátnőjének, barátjának egy-egy apróságot, mert valljuk meg őszintén olyan tuti nem akad, aki magától nem venne. Ezért találták ki ezt a napot, idézet egyik ismerősömtől "Utálom, mikor kényszerből kell ajándékozni.", plusz pénzszórás és ha nincs pénzed vagy el is felejted, akkor mindig akad egy barátnő aki a füledbe rikácsolna, hogy nem is szeretsz...

Ki is volt Valentin?

Nem könnyű válaszolni erre a kérdésre. Az egyik könyvben azt olvashatjuk, hogy két Valentin volt, kiknek történetéből egy legenda született, mások vitatják, hogy ketten lettek volna, egyes források viszont három Valentinről beszélnek. Íme néhány a különböző történetekből:

- Valentin római pap volt, aki Claudius császár üldöztetése alatt vértanúként halt meg i. sz. 269-ben vagy 270-ben. Valentin Terni püspöke volt, aki Rómában halt meg vértanúként.

- Valentin fiatal keresztényként élt a keresztény vallás üldöztetése idején. Hitéért elfogták és börtönbe zárták, majd halálra verték 269. február 14-én. Amíg börtönben volt a legenda szerint üzeneteket küldött a barátainak: "Ne felejtsétek el Valentint!" és "Szeretlek benneteket!"

- Egy másik történet szerint Valentin pap volt, aki titokban párokat adott össze, ellenszegülve ezzel Claudius császár törvényének, amely átmenetileg megtiltotta a házasságkötéseket.

- Valentint bebörtönözték, mert megtagadta a pogány istenek imádását. A börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával. A legenda szerint imájával gyógyította meg a lányt, és kivégzésének napján üzenetet írt neki, amit így írt alá: "A Te Valentinod"

link

 

 

Február 14 vagy 15 ?

Szent Valentin napját a keresztények február 14-én ünnepelték, pontosan egy nappal a Római Birodalom kedvelt Lupercalia ünnepe előtt. A rómaiak szerelemünnepének jó néhány pogány eleme volt, ezért a Birodalom bukása után, 496-ban Gelasius pápa február 15-ről 14-re helyeztette át a Lupercaliat. Elgondolása szerint egy mártír szent ünnepén könnyebb lesz Lupercalia szertartását megszabadítani a pogány rítusoktól.

Lupercalia

A Lupercaliát az antik Rómában február idusán, azaz 15-én ünnepelték. Az ünnepet Lupercus és Faunus isteneken kívül a Rómát alapító legendás testvérpár: Romulus és Rémus tiszteletére tartották meg. A mítosz szerint ugyanis a városalapító két fiút gyerekkorukban egy farkas nevelte és táplálta a Palatinus domb egy barlangjában. A rómaiak a híres barlangot elnevezték Lupercal-nak (a farkas latin neve=lupus )és az ünnepség központjának tették meg.

link

Szólj hozzá!

Címkék: valentin generátor valentin generátor feb. 14

A bejegyzés trackback címe:

https://eztkerested.blog.hu/api/trackback/id/tr121720071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása